Japanese Style Plant-Based Cooking: Amazing Vegan Recipes from Japan's Leading Macrobiotic Chef and Food Writer / Японский стиль приготовления пищи на растительной основе: Удивительные веганские рецепты ведущего шеф-повара-макробиотика* и фуд-райтера** Японии
Год издания: 2024
Автор: Kano Yumiko / Кано Юмико
Издательство: Tuttle Publishing (25 July 2024)
ISBN: 978-4805317457
Язык: Английский
Формат: PDF
Качество: Издательский макет или текст (eBook)
Интерактивное оглавление: Да
Количество страниц: 112 pages
Описание: "Японский стиль приготовления пищи на растительной основе: Удивительные веганские рецепты ведущего шеф-повара-макробиотика и фуд-райтера Японии" Юмико Кано (издание на английском языке).
"[Kano's] preparations [are] simple, even humble, yet exquisite and explosively flavorful." ―Mark Bittman, The New York Times
"In the Japanese culinary world, particular respect is given those who manage to transform humble foodstuffs into magnificent meals. Yumiko Kano, the chef and owner of restaurant Sen, earns high marks for her skill and ingenuity in this regard." ―Elizabeth Andoh, The New York Times
Yumiko Kano is one of Japan's best-known macrobiotic chefs and food writers. She has devoted her life to celebrating the flavor, versatility and nutritional benefits of a plant-based diet. This book is the latest in a series of over 30 cookbooks featuring her "no meat, no eggs, no dairy, no sugar" recipes―and the first to appear in English! Kano's recipes have previously been featured in the New York Times and many other Western publications.
In this book, she shares 80 delicious, easy-to-make plant-based recipes, illustrated with mouthwatering photographs, including:
Sweet Potatoes in Spicy Sichuan Sauce
Miso-Stuffed Baked Tomatoes
Herb-Roasted Daikon Radish
Mini Broccoli Burgers with Spicy Tomato Sauce
Traditional Kyoto-style Eggplant Pickles
Creamy Yoghurt Soup with Fermented Cucumber Pickles
Kano's recipes turn everyday vegetables like tomatoes, cucumbers, pumpkin, cabbage, zucchini and potatoes into culinary delights through the use of traditional fermented Japanese ingredients like soy sauce, miso, sake and mirin.
She includes a chapter devoted entirely to pickling and fermenting vegetables, with explanations of the equipment and processes used, along with 20 easy-to-make pickling recipes. In addition, she provides many valuable tips on traditional Japanese cooking methods including boiling, sauteing and grilling.
This is a landmark reference that every vegan and vegetarian cook will want to have on their shelf!
Product description
About the Author
~~~~~~
About the author
Yumiko Kano
Доп. информация:
*Макробио́тика (др.-греч. μακρóς — большой, βιοτικóς — жизнь) — псевдонаучное учение о питании, основанное Джорджем Озавой и вобравшее в себя идеи дзен-буддизма. Учение предполагает, что в любой еде существует два вида энергии инь и ян, но только в некоторых продуктах инь и ян являются сбалансированными между собой. Макробиотика утверждает, что для поддержания здоровья необходимо употреблять в пищу сбалансированные и экологически чистые продукты, растущие рядом с местом проживания.
Макробиотика не может покрыть всех физиологических потребностей организма. Проведённые исследования показали, что у строгих последователей учения макробиотики отмечаются случаи цинги, рахита, железодефицитной анемии. У детей такая диета может привести к недостатку белков, витаминов B12 и D, кальция и рибофлавина. Научные исследования не обнаружили убедительных свидетельств того, что макробиотическая диета может являться средством при лечении рака.
Наиболее известными учителями макробиотики являются Джордж Озава, Мичио Куши, Уильям Дафти, Эдвард Эско.
**Фуд-райтер = кулинарный писатель