rexona · 17-Июн-07 17:39(17 лет 7 месяцев назад, ред. 20-Апр-16 14:31)
Romeo i Julia Год выпуска: 2004 Жанр: Мюзикл Продолжительность: 1:36:40 Режиссер: Janusz Jozefowicz, Janusz Stoklosa Описание: Romeo i Julia - новый (премьера в 2004 году) польский мюзикл от создателей оригинальной версии Metro Януша Юзефовича и Януша Стоклосы. Качество: TVRip Формат: AVI Видео кодек: DivX Аудио кодек: MP3 Видео: 25 кадров/сек, 237 кбит/сек, 24 бит Аудио: 224 кбит/сек Скриншоты:
Постановка очень понравилась! Жалко только, не смог найти ни руских субтитров, ни даже перевода
Если кто найдёт, скиньте плз
UPD:Нашёл
Либретто на польском
1. Prolog – taniec 2. Dyskoteka. DJ: Siema, siema ! Dobrze się bawicie ?
LUDZIE: Łooo
<krzyki i pogwizdy>
DJ: Pytam czy dobrze się bawicie?
LUDZIE: Łoooo, aaaa
DJ: Dziś gorącą atmosferę rozgrzeje dla nas: Sympatyczny Damian i seksowna Angelika. Brawa dla Damiana i Angielki!
<tańczą na rurach>
LUDZIE: AAA. <oklaski>
DJ: A teraz mikrofon przekazuję kuzynowi właściciela tego pięknego klubu. Tybalt Capuletti!
TYBALT: Dobrze się bawicie?
LUDZIE: Tak!
TYBALT: Nie słyszę, tak?
LUDZIE: Aaaa! <gwizd>
TYBALT: Ty, ty ja Ci pogwiżdżę!
DJ: Dzięki, dzięki Tybalt. A teraz czas na główną atrakcję dzisiejszego wieczoru. Czy wiecie o kim mówię?
DJ: Czy chcecie ją zobaczyć?
DJ: Czy chcecie ją zobaczyć?
DJ: To zobaczycie!
<Podbiega Romeo – nafazowany, że zobaczy Rosalinę>
ROMEO: Specjalnie dla was.
DJ: Specjalnie dla was.
ROMEO: I tylko tu i tylko dziś.
DJ: I tylko tu i tylko dziś.
ROMEO: I tylko w tę noc.
DJ: I tylko w tę noc.
ROMEO: Jak w każdą środę i sobotę.
DJ: Jak w każdą środę i każdą sobotę.
ROMEO: Niesamowita!
DJ: Niesamowita.
ROMEO: Niepowtarzalna!
DJ: Niepowtarzalna.
ROMEO: Niepodrabialna i mega-medialna!
DJ: Niepodrabialna i mega-medialna!
ROMEO: Odjechana na maksa!
DJ: Odjechana na maksa!
ROMEO: Ostra jak żyleta, super kobieta!
DJ: Ostra jak żyleta, super kobieta!
ROMEO I DJ: Rosalina ! Piosenka „Rosalina” Wieczorne miasto to raj dla samotnych.
Tu znajdziesz swoje miejsce i odnajdziesz siebie.
Tu jest zabawa, przyjdź i zapomnij.
Oazy szukasz na pustyni nie ty jeden. Przyjdź, nie bądź samotny nocą.
Przyjdź, żeby odnaleźć mnie. Kochaj mnie. Patrz jak się bawię.
Wezmę Cię i znów zostawię.
Ciało me to moja sprawa.
To nie są czasy na wielką miłość! <Romeo tańczy na podeście ochrona go ściąga> DJ: Tylko dziś, i tylko w naszym klubie, i tylko dla was – Rosalina! Wieczorne miasto to raj dla samotnych
Tu zawsze gra muzyka, światła wciąż się palą.
Znów jestem sobą, taka jestem.
Gdy tańczysz ze mną, wiem co czuje twoje ciało. Przyjdź, nie bądź samotny nocą.
Ciało me to moja sprawa.
To nie są czasy na wielką miłość! x3 <taniec akrobatyczny Rosaliny> Przyjdź, nie bądź samotny nocą.
Ciało me to moja sprawa.
To nie są czasy na wielką miłość! TYBALT: No nie wiem jak wy, ale ja już się zakochałem. Tak jest! To była Rosalina, którą wszyscy kochamy, uwielbiamy i w ogóle. A jak taka piękna dziewczyna jak ty określiłaby atmosferę panująca w naszym lokalu?
DZIEWCZYNA TYBALTA: Suuuuuper!
TYBALT: No dokładnie, super! A ty, podoba ci się Rosalina? Może chciałbyś jej coś powiedzieć.
ROMEO: Ja <zjarany> yhyhyh
TYBALT: No wal śmiało stary.
ROMEO: Yhyhyhyh
TYBALT: Yhyhy zjarałeś się. Rosalina cud dziewczyna, jak sprężyna się wygina. A ty, co o tym myślisz?
BENVOLIO: No Shakespeare to ty nie jesteś.
LUDZIE: Uuuuuu
TYBALT: Co nie podoba się? To wypad z baru, to porządny lokal nie dla byle łachów. <zadyma, zadyma, zadyma>
<przyjeżdża Capulett> <puf, puf, puf!!> CAPULETT: Tybalt, co tu się dzieje?
TYBALT: To oni zaczęli.
CAPULETT: Jacy oni?! Co mnie obchodzą jacyś oni? Kto miał pilnować, żeby tu nie było żadnej rozróby?
TYBALT: Ale wujku, to nie…
CAPULETT: Milcz gamoniu!
LUDZIE: Bla bla bla
CAPULETT: Wszyscy milczeć! Słuchajcie gówniarze, przez takich jak wy normalni ludzie boją się wyjść z domu, a jak nie wyjdą z domu to nie pójdą do restauracji, nie obejrzą filmu w kinie, nie zrobią zakupów … i kto na tym straci? Społeczeństwo, czyli ja. Bo to moje sklepy, moje kina i moje knajpy, … bo to moje miasto!!! I dlatego w moim mieście ma być spokój, porządek, dużo zieleni i ułatwienia dla niepełnosprawnych. Jasne? A komu się to nie podoba, wynocha!
<Ludzie wychodzą>
CAPULETT: Przepraszam państwa za ten niefortunny incydent i zapraszam na jutrzejszą relację telewizyjną z charytatywnego balu na rzecz ślepych, czyli niewidomych, którego to balu jestem skromnym pomysłodawca, organizatorem i przede wszystkim fundatorem. Zapraszam, zapraszam, zapraszam … jedziesz! (Po dyskotece) BENVOLIO: Jezu Romeo, ale akcja! Gdzieś ty był ?!
ROMEO: Tu...
BENVOLIO: Kurde, stary no rozbrajasz mnie, no... Gapisz się na zdjęcie jakiejś panny i nawet nie wiesz, co straciłeś... Tybalt, wiesz kuzyn Capuleta tego z plakatów, miał do mnie jakieś wąty, coś tam zaczął fikać, ale wziąłem na wstrzymanie, żeby nie robić zadymy. A ten łoś- Tybalt znaczy, skoczył na mnie od tyłu, ale się wywinąłem, zrobiłem elegancki minizwodzik i wyjechałem mu z prawej! Tylko ktoś mnie potrącił, więc go nie trafiłem, ale za to Merkucjo już się lał z jakimś jego przydupasem. W ogóle wszyscy się tłukli z wszystkimi... Genialna sprawa!... A tak w ogóle to Rosalina prosiła, żeby jej dać Twój telefon...
ROMEO: Rosalina?
BENVOLIO: Czas reakcji 5 sekund... Bystrzak!
ROMEO: Ale naprawdę?
BENVOLIO: Zwariowałeś? Stary, zapomnij o niej. Jest tyle innych foczek...
ROMEO: Ale ona jest...
BENVOLIO: Wiem, wiem... Fajna jest. Ale co z tego? Mówię Ci, to nie jest dziewczyna dla Ciebie. Ona jest gwiazdą, obraca się wśród gości z kasą, a ty jesteś mały żuczek. No co ty jej możesz dać? Chodź, bo jeszcze nas zwiną...
ROMEO: Czekaj! Tylko jej jeszcze zrobię zdjęcie. Patrz, jaka piękna... CAPULETT: Wiesz Parys...Rosalinie za parę minut śpiewania płacę 100 tys. Nieźle co?
PARYS: Ale za to ma Pan zagwarantowane zainteresowanie mediów
CAPULETT: Mam, mam Niech filmują te homary ostrygi i inne paskudztwa
Niech pokażą jak się na tych ślepych wykosztowałem...
PARYS: Niewidomych
CAPULETT: a tak, tak oczywiście niewidomych
PARYS: poważnie jeśli Pan się tak zapomni przed kamera to zrobi złe wrażenie na wyborcach
CAPULETT: nic się nie zapomnę...proszę
Ale jak pomyśle ile na tych niewidomych wydałem to aż ich lubię...
PARYS: Zwróci się to panu z nawiązką
CAPULETT: wiem ze się zwróci inaczej bym się w to nie bawił
Przekazałeś ojcu ze zapraszam
PARYS: Przekazałem
CAPULETT: Świetnie...
PARYS: Niestety nie przyjdzie...
CAPULETT: Cholera dlaczego!?
PARYS: Podejmuje ambasadora Nigerii...
CAPULETT: No to niech obaj przyjdą
PARYS: Nie da rady...etykieta
CAPULETT: Etykieta etykieta, niby taka szycha a nie może murzyna do znajomych zaprosić ale co się odwlecze to nie uciecze
CAPULETT: Mam nadzieje że wreszcie kiedyś go poznam...co Parys?
CAPULETT: No za nasze wspólne interesy!
PARYS: Apropo...czy przemyślał pan moja propozycje?
CAPULETT: Wiesz ze Cię lubię...masz klasę ooo wykształcenie Nie mówiąc o tym ze twój stary to wpływowy człowiek! lepszego zięcia niż ty nie znajdę...
PARYS: Dziękuje
CAPULETT: ale biznes jest biznes kolego a rodzina to rodzina... mam jedna jedyna córkę i chce żeby była szczęśliwa rozumiesz...
PARYS: ale ja tez tego chce...
CAPULETT: Wiem i dlatego mowie jak jest! jak jej się spodobasz masz moje błogosławieństwo jeśli nie (...)Będziesz dziś na balu poproś ja do tańca poczaruj zresztą co ja cię będę uczył... pól miasta za tobą wzdycha hehehe
I najważniejsze ! Czy jesteś pewien swoich uczuć... żeby potem przez ciebie nie cierpiała
PARYS: Nie No proszę pana... przecież nie chciałbym żeby...
CAPULETT: Wiem ale co nagle to po diable tak? tak?
PARYS: no może faktycznie...
CAPULETT: No to rozumiemy się. Nie przejmuj się Parys ja cię lubię i ona tez cię polubi
Poprosiłem żonę żeby ją delikatnie podpytała... PANI CAPULETTI: Julia Czy ty się już...czy to masz już jakiegoś chłopca?
JULIA: Nie, nie mam...
NIANIA: Spokojna...zaraz kogoś tobie znajdziemy...
PANI CAPULETTI: rozmawiam z córka
NIANIA: I am sorry...
PANI CAPULETTI: A jak ja rozmawiam z córką to nie wolno mi przeszkadzać
NIANIA: OK EKSPEDIENTKA 1:Dzien dobry Pani Capuletti...Pewnie cos na bal?
EKSPEDIENTKA 2:Słyszałysmy w Telewizji
EKSPEDIENTKA 1:Na pewno coś znajdziemy... ta jest najdroższa! piosenka: "Pani Capuletti"
<w trakcie piosenki – miedzy zwrotkami>
EKSPEDIENTKA 1: Przypominam Pani Capuletti, że przy zakupie powyżej 4000 otrzyma Pani upominek
EKSPEDIENTKA 2: prezent niespodziankę – firmową mydelniczkę. JULIA: Ale ja go prawie nie znam.
PANI CAPULETTI: Znasz bo pamiętam jak u nas na grillu rozmawialiście.
JULIA: No dobrze rozmawialiśmy ale.....
PANI CAPULETTI: Marta.....
MARTA: Tak.....
PANI CAPULETTI: Podoba Ci się Parys ?
MARTA: Dla mnie to on jest za młody .
PANI CAPULETTI: Pytam czy Ci się podoba ?
MARTA: No ...ładny chłopak . Wysoki , poukładany taki...
PANI CAPULETTI: Widzisz.
MARTA: Czy on o mnie pytał ??
PANI CAPULETTI: Przystojny.., sympatyczny , z klasą. Co Ci się w nim nie podoba ??
JULIA: Dobrze, rozumiem. Nie mówię, ze jest do niczego. No ale po prostu nie wiem czy to jest ktoś z kim chciałabym spędzić resztę życia.
PANI CAPULETTI: Julia, słoneczko. Tobie nigdy niczego nie brakowało. A ja zanim poznałam twojego ojca mieszkałam w brudnej kawalerce bez ciepłej wody. Ty nawet nie wiesz jakie ty masz szczęście. Oczywiście nie będziemy Cię do niczego zmuszać. Ale jeśli tacie tak bardzo na tym zależy to chyba możesz się zastanowić. Zanim powiesz nie .
MARTA: Julia ten Parys to naprawdę miły chłopak . Ty przynajmniej daj mu szanse a nuż Ci się spodoba? <scena walk wschodnich>
<któryś tam tańczy solo>
<Tybalt vs Parys> MERKUCJO: HAI! Ej no stary, co ty śpisz?
ROMEO: Zamyśliłem się
MERKUCJO: Ciągle o niej myślisz?
ROMEO: Staram się zapomnieć..
MERKUCJO: I o to chodzi!
Ja się nie przywiązuje. Chodzenie za łapkę to nie dla mnie. Ja.. Jestem mistrzem szybkiego pchnięcia. Najpierw je hipnotyzuje...robię małe czary-mary, i potem KIAH i już są moje!! No nie bądź smutas! Ej Benvolio gdzie dziś idziemy? Trzeba go rozruszać, bo nam uschnie..
BENVOLIO: Nie wiem.. Może na bal do Capulettich? Słyszałem że Rosalina tam śpiewa!
ROMEO: Bardzo śmieszne....
MERKUCJO: O której ten bal?
BENVOLIO: Już się chyba zaczął.
MERKUCJO: Chodźmy!
BENVOLIO: Co ty stary pogięło Cię? <prolog - podkład> ROMEO: Miałem sen dziś w nocy..
MERKUCJO: co ? jak obracasz Rosalinę?
ROMEO: To był dziwny sen.. jakby przeczucie..
MERKUCJO: Że ją wyobracasz? No to jeszcze lepiej.. hehe..
ROMEO: ... że stanie się coś złego..
BENVOLIO: uuu...
MERKUCJO: Dzisiaj?
ROMEO: Nie wiem kiedy, ale dzisiaj się zacznie.. Dziś stanie się coś czego już się nie odwróci.. właśnie w te noc..
MERKUCJO: No to wszystko jasne!! Staary! Jak nic wyobracasz Rosalinę! Poszczują nas psami i będziesz miał szwy na tyłku ! No chodź!
BENVOLIO: Merkucjo to bal dla vipów.. smoking, zaproszenia i te sprawy..
MERKUCJO: Nie szkodzi.. mam plan.
ROMEO: Wywalą nas!
MERKUCJO: Nas.. nas wywalą? Czy ja kiedykolwiek pozwoliłem żeby ktoś nas skądś wywalił?
BENVOLIO: Nie pękaj ja cię zawsze obronie!!!
To co to za plan??? Dom capulettich <W tle słychać piosenkę Bal> MARTA: Prosto Panowie prosto .... cały czas prosto . Tylko nie porysujcie mi podłogi ... tymi laskami ! Laski w górę .... ! Piosenka Bal <w trakcie piosenki> CAPULETT: Rosalina!!!
TYBALT: Wujek, wujek to oni wczoraj zrobili drakę w barze.
CAPULETT: Co to mnie obchodzi, wczoraj było wczoraj, dzisiaj jest dzisiaj. Nic im się nie ma prawa stać, nie w moim domu.
TYBALT: No to im się stanie w moim barze
CAPULETT: Po pierwsze nie w twoim tylko w moim, po drugie przestań pyskować.... Rosalina kochamy cię!!! <Zaczyna padać .....> CAPULETT: Proszę bez paniki to tylko mała mżawka.... zapraszam na salony . <Pada deszcz spotykają się Romeo i Julia> ROMEO: Ja.....
JULIA: Tak....
ROMEO: Nie nic ....
JULIA: Myślałam ...
ROMEO: Ale nie ja tak ...
JULIA: Tak ??
ROMEO: Nie wiem. Chyba , ale wcześniej, teraz widzę, że to nic nie było . Tylko zawrót jakiś głowy .
JULIA: Ja...ja TAK ! Ja Cię kocham , choć jak masz na imię - nie wiem.
ROMEO: Romeo !
JULIA: A ja Julia.
ROMEO: A więc Julię kocham ..... Co się z nami dzieje ?
JULIA: Nie wiem ... Nie żartujesz ??
ROMEO: Nie, ja muszę coś z tym zrobić .
JULIA: wiem ja też bo to aż boli .
PANI CAPULETTI: Julia .....
<Julia idzie>
ROMEO: Nie zaczekaj.
JULIA: Wrócę...
ROMEO: ale...
JULIA: Wrócę za chwile.
ROMEO: Chwila to jest strasznie długo .
JULIA: Znowu mówisz to co czuje ...
ROMEO: Wyjdziesz za mnie ? !
JULIA: Kiedy znów będziemy sami ... Jutro ! W starym kościele Piosenka : ,, Twych oczu blask '' ROMEO : Laurenty!
LAURENTY: Jezu dzieciaku! Jest środek nocy!
ROMEO: Nieważne.
LAURENTY: Masz kłopoty?
ROMEO: Kłopoty?! Jak to są kłopoty to mam nadzieję, że nigdy się nie skończą!
LAURENTY: Wziąłeś coś?
ROMEO: Można tak powiedzieć.
LAURENTY: Mówiłem Ci, żebyś się trzymał od tego gówna z daleka. Co?
ROMEO: Najsłodszy narkotyk...
LAURENTY: Ekstaza...
ROMEO: Nie...Kobieta...
LAURENTY: No to jeszcze gorzej! Chcesz?
ROMEO: I tak mam mętlik w głowie...
LAURENTY: Widzę...Wcześniej snułeś się blady, oko miałeś mętne i w ogóle wyglądałeś jak weteran samogwałtu. Po tej nagłej przemianie wnoszę, że stało się coś wyjątkowego.. Hehe...Rosalina pomachała Ci ze sceny...
ROMEO: Rosalina?! Nie! To przeszłość!
LAURENTY: Przeszłość?! Wczoraj świata przez nią nie widziałeś!
ROMEO: A dziś.. wreszcie zobaczyłem...
LAURENTY: Aaa....Rozumiem...To jak ma świat na imię?
ROMEO: Julia. Chcemy się pobrać.
LAURENTY: Dla mnie bomba, stary!
ROMEO: Czyli zgadzasz się?
LAURENTY: Na co?
ROMEO: Udzielić nam ślubu.
LAURENTY: Zwariowałeś?
ROMEO: Przecież byłeś księdzem.
LAURENTY: Chłopaku nie świruj, nikt mnie nie bierze na poważnie! Taki ślub nic by nie znaczył.
ROMEO: Tu nie chodzi, o jakiś głupi papierek!
LAURENTY: Tak? To o co?
<gasi silnik w motorze Laurentego>
ROMEO: O miłość.
LAURENTY: Ah...o miłość no proszę Tu chodzi o miłość...Tak po prostu. Nieważne, że nie będzie aktu ślubu, nieważne, że nie będzie świadków, nieważne, że nie będzie pieczątek i podpisów bo tu chodzi o miłość.
ROMEO: Noo....
LAURENTY: O miłość dwójki dzieciaków, które chcą z nią stanąć przed Bogiem.........Miłość? Hehe....
ROMEO: To jak?
LAURENTY: Ale nie przed południem! Muszę posprzątać kościół! Piosenka "Świetlista noc"
<w trakcie piosenki> BENVOLIO: Romeo, Romeo, Romeo gdzie cię wcięło BENVOLIO: Uuuuuuuuuoooooooooo! … A jak mu się coś stało?
MERKUCJO: Chryste, co ty tak ciągle jęczysz? Niańka jego jesteś, czy co?
BENVOLIO: Kiedy mówię ci, że nie wrócił na noc do domu.
MERKUCJO: No i bardzo dobrze! Może nareszcie wyhaczył jakąś pannę.
BENVOLIO: Rosalinę?
MERKUCJO: Taaa, jasne. I pojechali razem w trasę koncertową. Pewnie gdzieś siedzi i wzdycha.
BENVOLIO: A jak nie Rosalinę, tylko jakąś inną? Widziałeś ile ich tam było.
MERKUCJO: No nawet jeśli. To co? Zazdrosny jesteś?
BENVOLIO: Heheheh. Piosenka „Merkucjo i Niania” NIANIA: Ty łobuzie jeden ty !!! <do Merkucja>
<przychodzi Romeo>
ROMEO: Dzień dobry.
NIANIA: Romeo? Ty ładnych masz przyjaciół
ROMEO: Oni tak tylko żartują. To nic złego.
NIANIA: Taaa? Ty nie wiele lepszy.
ROMEO: Ja ? Ale ja nic nie mówiłem.
NIANIA: Mówiłeś, mówiłeś, tylko nie dziś, a wczoraj, pod cudzym balkonem.
ROMEO: Jak to?
NIANIA: Krótko cię widziałam i głównie od tyłu, ale ja cię poznaję I od razu ci mówię, że jak ty zrobisz Julci jakie krzywdy to…
ROMEO: A czy mogłaby jej pani coś przekazać?
NIANIA: Co ja jestem poczta? Hahahmm…
<odchodzi od Romea, on idzie za nią>
ROMEO: Proszę …
NIANIA: Proszę, proszę, proszę … myśli, że zamruga tymi swoimi oczyskami zbitego szczeniaczka i już po sprawie. Ja za stara jestem na takie numery! Ja nie przyszłam tu przekazywać żadnych wiadomości, tyko ci powiedzieć, że jak ty zrobisz jej jakie krzywdy to … Ruska Mafia !
ROMEO: Yhmm
NIANIA: No... to, co ja mam jej powiedzieć?
<Romeo podbiega i coś szepcze jej do ucha> Kościół OJCIEC LAURENTY: Cholera ! Dawno tego nie robiłem ! A myślałem, że to jak z jazdą na rowerze . Obrączki masz ? A nieważne, i tak to wszystko na wariata , ale rozetę przetarłem. Słuchaj .... ja wiem, że ludzie myślą, ze ....
ROMEO: Ja tak nie myślę !
OJCIEC LAURENTY: Bo sam jesteś wariant i za to Cię lubię . Ale rzecz w tym, ze tutaj kończą się wygłupy. Pies trącał obrączki, papierki, i PESEL. Ale za chwile połączę was przed bogiem. Rozumiesz co to znaczy ?? jesteś pewny swego ?
ROMEO: Tak...
OJCIEC LAURENTY: Rozumiesz ?
ROMEO: Tak i ty zrozumiesz jak ja zobaczysz .... <przychodzi Julia> OJCIEC LAURENTY: Czy ty Romeo bierzesz sobie Julie za żonę i przyrzekasz że jej nie opuścisz aż do śmierci ?
ROMEO: No......
OJCIEC LAURENTY: A ty Julio ?
JULIA: Aż do śmierci .
OJCIEC LAURENTY: No to pocałujcie się . <Romeo i Julia się całują. Ojciec Laurenty wychodzi.> KONIEC AKTU 1. AKT 2 <Tybalt ćwiczy>
TYBALT: A ty mały na co się gapisz?
BENVOLIO: Jaa?
TYBALT: A jest tu jakiś inny kurdupel?
BENVOLIO: Do mnie mówisz?
TYBALT: Mam ci skopać tyłek
MERKUCJO: Wyluzuj Tybalt
TYBALT: o Merkucjo...
BENVOLIO: i co teraz?
TYBALT: od dawna byłem ciekaw który z nas jest lepszy?
MERKUCJO: Proszę...
<Walka Merkucja z Tybaltem>
BENVOLIO: Hahaha a to się wyłożył...
TYBALT: No i co no i co teraz, boisz się
MERKUCJO: Tak boje się... o ciebie
TYBALT: bambusem to machasz a na widok ostrza robisz w gacie
MERKUCJO: Tybalt...bez jaj nie mam powodów żeby z tobą walczyć
<Tybalt kopie Merkucja w tyłek>
MERKUCJO: Przekonałeś mnie
BENVOLIO: Chłopaki no co wy
<Walka Merkucja z Tybaltem>
ROMEO: Merkucjooo...
ROMEO: Spokojnie, spokojnie wszystko będzie dobrze...to tylko małe...
MERKUCJO: ciiiii
<Śmierć Merkucja>
BENVOLIO: o boże
ROMEO: Tybalt!!!
ROMEO: Tybalt!!!
AAAaaa...
<Romeo zabija Tybalta>
BENVOLIO: Jezu Romeo, Romeo słyszysz mnie, Romeo Boże zabiłeś go zabiłeś Tybalta Romeo tu zaraz będzie pełno glin nie możesz tu zostać Rozumiesz Capulett Cie zabije no idź no idź wreszcie
Да, пожалуйста, а то у меня завтра интернет отключат, хотелось бы за сегодняшний день докачать! А после включения я буду хоть до самой смерти сидировать!!!! Я таааак хочу его посмотреть!
Всё, скачалось! Спасибо автору раздачи и всем сидерам! Это просто супер-мюзикл, даже без перевода смотрела, затаив дыхание!!!! Любимые Януши не подвели снова!!!!
А всё-таки ЕСТЬ музыкальные боги на свете !!! И они мну любят!!! За три дня скачала этот зачарованный мюзикл,который не могла скачать даже во время 2-ух месячного фрилчинга)))
Rexona , спасибо Вам ООООООГРОМНОЕ за раздачу!!!! Вы-супер!!! Вещь ОООООбалденная!!
Спасибо человеку с ником 1.19 !!!!! Вы ,друг мой не человек!!!ВЫ-ЧЕЛОВЕЧИЩЕ!!!!
ЕДИНСТВЕННЫЙ СИД ,КОТОРЫЙ НЕ БРОСИЛ ЭТУ РАЗДАЧУ!!!!ПРЕОГРОМЕННЕЙШЕЕ Вам спасибо!!!
друзья мои, намыкавшись вдосталь,ТОРЖЕСТВЕННО ОБЕЩАЮ:::БУДУ НА РАЗДАЧЕ ПОЧТИ ЕЖЕДНЕВНО С 22 ДО 6 УТРА ПРИМЕРНО !!!!! Взываю к любителям венгров -- качайте!!! напоминает наши любимые венгерские мюзиклы)))