ostha · 31-Янв-11 00:51(13 лет 9 месяцев назад, ред. 31-Янв-11 12:59)
Барвінок / Барвинок Год: 1959 - 2001 Автор: Киев, "Молодь" Жанр: детский журнал Издательство: Киев, "Молодь" Язык: РУС, УКР Формат: PDF, DJVU Качество: Распознанный текст без ошибок (OCR) Количество страниц: много Количество номеров: 53 Описание: «Барвинок» (укр. Барвінок) — ежемесячный украинский литературно-художественный журнал для детей младшего и среднего возраста. Название журнала происходит от названия одноимённого растения барвинка. Издавался также и на русском языке. Возник на основе журнала «Октябрёнок», издававшегося в Харькове в 1928—1941 гг. С апреля 1945 года издавался в Киеве под названием «Барвинок». До развала СССР был органом ЦК комсомола Украины и Республиканского совета всесоюзной пионерской организации. В 1950—1999 гг. дублировался на русском языке. В 1970—1980-х гг. выходил тиражом свыше 2 миллионов экземпляров, в 1996 году — свыше 60 тысяч экземпляров.
Я бы вас попросила всё же отметить, что у вас тут украинское издание журнала. А то я сильно веселилось, когда читала знакомые с детства номера на непонятном языке.
50295210Я бы вас попросила всё же отметить, что у вас тут украинское издание журнала
простите что отреагировал с запозданием, примерно как и ваш комментарий. В заголовке указано, что язык украинский. Тема не редактировалась с 31.01.2011. Как-то так
Мне в детстве папа читал из этого журнала сказку о Лисице и Журавле в стихах (Була лысица скупрдяйка, шо гирше у свите не знайти. Затеж була вона хозяйка, могла сварыти тай спекти...). Очень хочу найти ее в интернете, но почему-то никак. Здесь ее я тоже что-то не нашел.
61293165Мне в детстве папа читал из этого журнала сказку о Лисице и Журавле в стихах (Була лысица скупрдяйка, шо гирше у свите не знайти. Затеж була вона хозяйка, могла сварыти тай спекти...). Очень хочу найти ее в интернете, но почему-то никак. Здесь ее я тоже что-то не нашел.
ЛИСИЦЯ І ЖУРАВЕЛЬ
скрытый текст
Була Лисиця скупердяйка, Що гіршу й в світі не знайти. Зате ж була вона хазяйка – Могла й зварити, і спекти. Та щоб у гості запросити Хоч би когось – того нема: – Аби самій ходити ситій! – І завжди все поїсть сама. Одного разу біля річки Зустрівся з нею Журавель Та й каже: – Як живеш, Лисичко? Ось я прибув з чужих земель. Там все незвичне, все не наше, І все якесь-то несмачне… А в тебе, кажуть, добра каша? То, може, й пригостиш мене? – Приходь, приходь! – Лисичка каже, Та ще й всміхається йому, А мислить: «Ось побачиш, враже, Як добре я тебе прийму!» Смачної каші наварила, Борщу з сальцем та з часником, Тоді гарненько стіл накрила Святковим чистим рушником. Лисиця хитра, знають люди, – Недовго думавши, взяла Та на пласкі великі блюда І борщ, і кашу розлила. От гість заходить до оселі. Вона кладе виделку й ніж Та й підсува йому тарелю. – Ну, любий гостю, – каже, – їж! До столу Журавель сідає, В тарелю дзьобом – стук та брязь… Нічого в дзьоб не попадає, Покуштувати навіть – зась! Аж тут сама Лисичка наша Метким та ловким язичком Злизала вмить з тарелі кашу І вихлебтала борщ цілком. Журав підвівся дуже чемно. – Спасибі, – каже, – за обід! Тепер приходь і ти до мене, Я пригощу тебе як слід! Три дні Журав до річки бігав, Багато риби наловив, Дістав десь куховарську книгу І цілий день читав та вчив. Та й заходивсь варити юшку: В казан великий рибку склав, Налив води, поклав петрушку, І кропу, й різних інших трав. Додав туди ще й лист лавровий, Привезений з чужих земель. І юшку добру, пречудову Зварив на славу Журавель. Зварив та й влив у глек високий Із довгим горлечком вузьким… Усе готове. Чути кроки – Лисиця йде до нього в дім. – Заходь, заходь, ласкаво просим! – Журав назустріч дріботить. Вона зайшла, крутнула носом: Як смачно рибкою пахтить! Вона до глека – надаремно!.. Лисичка й так і сяк стає, Шибає в ніздрі дух приємний, А язичок не дістає! Рудим хвостом крутнула гостя Та й подалася з хати пріч! А вдома, плачучи від злості, В куток забилася на піч. Покликав Журавель журавок, І сірих чапель, і лелек – Усіх, хто має змогу й навик Устромлювати дзьоба в глек. Всі досхочу понаїдались, Хвалили юшку залюбки, І довго там не припинялись Веселі співи і танки.