Hermes1967 · 17-Дек-16 00:19(8 лет 9 месяцев назад, ред. 17-Дек-16 00:23)
Китайска система за лечение чрез хранене. Название книги на русском языке: Китайская система исцеления с помощью питания. Год выпуска: 2007 Автор: Хенри К. Лу/Генри С. Лу Переводчик: Станислава Миланова Жанр: Лечебного питания Специальность/раздел медицины: Нетрадиционная медицина Издательство: "Кибеа" ISBN: 978-954-474-430-4 Язык мед-книги : Болгарский Количество страниц: 416 Формат: PDF Качество: Отсканированные страницы Описание: "Китайская система исцеления с помощью питания" показывает проверенным способом использовать целебные свойства пищи, исследуя их вкусы, энергии, влияния и движения. Книга объясняет, почему еда часто действуют по-разному на разных людей. Ключ является их "значение инь / янь," отражение в масштабе, который основан на традиционном принципе инь и ян и применяется как в еде и конституции тела.Эта книга даст вам бесчисленное множество замечательных идей, чтобы выбрать и приготовить разнообразные овощи, фрукты, мясо, крупы и бобовые, чтобы облегчить и вылечить многие проблемы со здоровьем: ожирение, курение, бессонница, астма, язвы, диабет, гипертония, нефрит , гепатит, дизентерия, анемия, нарушения менструального цикла и так далее ..Сегодня вы можете начать, чтобы принести больше гармонии и здоровья в своей жизни через наиболее эффективным и наиболее естественной системы для профилактики заболеваний - пища, которую мы едим каждый день!
Оглавление
-- Предговор
-- Въведение
-- Преди да започнете # ГЛАВА ПЪРВА: Енергии и вкусове нахраните
-- Китайският начин на хранене: разлики в сравнение със западния.
-- Петте вкуса на храните
-- Петте енергии на храните
-- Движения на храните # ГЛАВА ВТОРА: Въздействие нахраните и балансирано хранене
-- Органно действие па храните
-- Обичайно въздействие на храните
-- Балансираното хранене според китайската теория
-- Индивидуална балансирана диета
-- Органна диета, балансирана според въздействието на храните върху органите.
-- Възстановяване на телесния баланс. # ГЛАВА ТРЕТА: Телесните типове и принципите ин и ян
-- Ин/ян стойности.
-- Вашият телесен тип.
-- Алергии и телесни типове.
-- Болестите и ин/ян стойностите.
-- Настроение и ин/ян стойности.
-- Ин/ян стойностите и четирите сезона. # ГЛАВА ЧЕТВЪРТА: ПОДПРАВКИ И БИЛКИ # ГЛАВА ПЕТА: Плодове и ядки # ГЛАВА ШЕСТА: Зеленчуци, корени и тикви. # ГЛАВА СЕДМА Бобови и зърнени храни, масла и семена. # ГЛАВА ОСМА: Месо, мляко, морски храни, домашни птици и яйца. # ГЛАВА ДЕВЕТА: Разнородни храни. # ГЛАВА ДЕСЕТА: Предотвратяване и лечение на различни неразположения.
-- Вътрешни болести.
-- Женски заболявания и неразположения.
-- Други здравословни проблеми. # ГЛАВА ЕДИНАДЕСЕТА: Китайска диета за отслабване.
-- Китайската теория.
-- За наднорменото тегло.
-- В посока към затлъстяване или към стройна фигура.
-- Добре балансираното тяло.
-- Как да се наслаждавате на храната и да останете стройни.
-- Отстраняване на мазнините в месото.
-- Физическа конституция и затлъстяване.
-- Как да се справите със затлъстяването.
-- Как да избегнете задържането на вода и да останете стройни.
-- Как да засилите горящия огън на бъбреците. -- Приложение А /. -- Приложение Б /. -- Индекс.