Zubarevich писал(а):
У “Слоўніку Свабоды” Сяржук Сакалоў-Воюш піша пра слова “крама”: “Крама непарыўна зьвязана са словам чарга”. Можа гэтая акалічнасьць на падсьвядомым ўзроўні паўплывала на ўдзельнікаў гурта “Рокіс”, і яны абралі сабе назву “Крама” ў сьнежні 1991 году — час дэфіцыту тавараў, талённай сістэмы ды страшэнных чэргаў. Але музыкі ніякіх сацыяльных пратэстаў сваёй творчасьцю выказваць не зьбіраліся, наадварот — калектыў узяўся за стварэньне “музыкі сьветлых пачуцьцяў” (як пісала маладзёвая прэса таго часу).
Аха-ха! Не смешите мои старые седые яйца - они и так смешные! Всё гораздо проще! А этот "анекдот", который явно олицетворяет собой нелепую попытку господ-"змагароў" натянуть сову на глобус и притянуть дефицит и очереди ко всему на свете, сильно напоминает мне реальную историю из жизни, когда один из моих молодых коллег, который не знал белорусский язык, спросил меня в 90-х: "А что это такая за фирма "Крама"? Видно это - солидные ребята, раз у них магазины по всему городу открыты. Везде, в какой район Минска не приедешь - только и видно там и тут, что "Крама","Крама","Крама".🤣Отсюда и название, уверен в этом на все 100%!